Småvilt

Kennel                                                                 Godkjent i FCI og NKK 2012

FLOBERGKROKEN

Cavalier king charles spaniel & border terrierSmåviltjakt


Førjulsjakt på hare og rådyr i Åfjord - 23. desember 2015.


Flott dag på jakt med mye spenning! Tobias (drever/beagel blandning på bildet) jobber som alltid bra og fikk frem både hare og rådyr. Noe som gjorde at jeg fikk skutt min aller første harepus! Det var stas! Fin avslutning på jakta i 2015 med bålfyring og trivelig lag etter endt dag. Nå er jaktdressen i vaskemaskina og det kan bare bli jul! Ønsker alle sammen en riktig god jul og et godt nytt år!

Skarvjakt 2015. Mens det foregår elgjakt i skogen, så får vi trekke til andre jaktmarker. God skyting resulterte i bra fangst! Topp dag

01.01.14 Flott jaktstart på det nye året!

I dag skulle vi sjekke noen grevlinghi på Selnes som det hadde vært aktivitet i denne høsten. Border terrieren Ebba ble først sluppet i hiet. Hun var noe nølende i begynnelsen og trengte litt starthjelp. Det gikk seg til etter hvert og hun søkte gjennom hele hiet uten å finne grevlingen. For å dobbeltsjekke at grevlinegn ikke hadde lurt seg unna ble den andre border terrieren, Luna, også sluppet. Hun fant heller ingen grevling. Hiet var temmelig bløtt enkelte plasser, så mulig de har flyttet ut. Vi sjekket neste hi. Det lå bare et par hundre meter unna. Ebba ble sendt inn først. Hun sjekket flere av åpningene og gikk gangene. I ene åpningen markerte hun funn. Hun loste i åpningen av hiet og gikk ikke mer en maks et par meter inn i gangen. hun ble heller ikke lenge før hun snudde og kom ut. Ebba har tidligere hatt en litt lei opplevelse med grevling. Tre grevlinger under et hus ble litt for mye. Etter det er hun blitt litt forsiktig på grevling. Vi ville ikke presse Ebba noe særlig og ville fokusere på en positiv opplevelse slik at hun ikke skulle bli skremt yttligere. Derfor sendte vi ned Luna. Hun fikk full kontakt på samme sted og gravingen startet! Etter hvert nådde vi gangen, men innen da hadde grevlingen forflyttet seg yttligere innover i hiet. Luna ble sendt inn igjen. For fortsettelsen, se bilder lengre ned: 

Her er ene terrieren (Luna) inne i hiet og holder grevlingen i sjakk. Simon kontrollerer hvor terrieren befinner seg ved hjelp av en hipeiler. Andre jobber med å grave seg ned til hunden og grevling. 

Terrieren klarte å holde grevlingen på plass til vi fikk gravd oss ned. Da hullet var stort nok tok vi ut terrieren og avlivet grevlingen nede i gangen. Hiet var ganske smalt, så ingen av oss menneskelige klarte å komme oss inn. Derfor fikk vi hunden Tobias til å aportere grevlingen.

Det tar på å være en arbeidsterrier. Luna fikk noen småkutt etter et møte med grevlingen. Ofte ser det verre ut en det er. Sårene trengte bare en god vask og litt salve.

Flere timers arbeid både for folk og bikkjer gå resultater! Det var en fin start på det nye året :)

Fra venstre; Simon, Marius, Magnar, Nina, Svein Tore og Ole Andre.

Bikkjene fra venstre; Ebba, Tobias og Luna. Luna ble med "guttegjengen" på hijakt på rev. De fikk filmet fellingen av reven. I etterkant laget de en film som jeg fikk! Tusen takk :) Artig å faktisk få det på film, og moro å se at bikkja har gjort en god jobb.  (..og flott musikkvalg som ble lagt til ;) )

27.03.2013 Åfjord. Her har Luna gjort jobben sin og den første

reven er skutt for henne!

30.11.2013 Rev nr tre som er blitt skutt for luna i hi :)

Åtejakt på Flisa 06.03.12

Resultatet etter kveldens jakt ble en rev. Ved første øyekast trodde jeg det var en skabbrev. Men etter grundigere undersøkelser fant vi ut at det var noe som ble kalt samsonrev. Det kalles også for ullrevsyke. Det går ut på at dekkhårene mangler helt eller delvis. Noen ganger kan ullhårene også mangle. Den er visst ikke så uvanlig.


Andejakt i Stange 28.08.2011.

Simon og jeg tok en kveldstur  på jakt. Vi jakta i et lite tjern i Stange kommune.

På veg ned til tjernet så vi det letta en andeflokk. Men vi satsa på at det kom nye. Vi ordna oss en fin plass å sitte med nett foran oss som gjorde at vi ble litt mindre synlig. Litt utpå kveldingen kom det en liten flokk med ender fram fra kanten. Det var 7- 8  stk som vi kunne se svømme på andre siden. Da var det bare å sitte å vente å håpe på at de skulle komme nærme nok til at vi kunne skyte. Etterhvert så kom andefamilien svømmende og vi fikk skutt. Det resulterte i fire ender. To av dem måtte Taiga aportere siden ingen av oss hadde spesiellt lyst til å bade i myrvannet. Dette var stas. Nå har jeg fått skutt and også : )


Gåsejakt i  Åfjord 2011

Vi hadde kjøpt oss dagskort på Linesøya. Tidlig på morgenen gjorde vi klare blindsen og satte ut lokkefugel. Denne gangen skulle både Simon og jeg ligge i en! Og jeg som synes det var ubehagelig nok å ligge alene i en. Det fikk gå for denne gang. Klokka begynte å nærme seg 04 før de første fuglene kom. Det var to gjess som fløy et par runder over uten å lande. Vi lot være å skyte. Ikke så alt for lenge etter kom det en flokk på ca. 20 gjess? Vi fikk skutt en av disse! Her var det jaggu mye dårlig skyting! Det var heller ikke så lett å bevege seg når to stk skal prøve å få opp hagla og skyte fra blindsen. Senere fikk vi skutt en til, men det var dagens fangs. Men, det kunne ha blitt flere om ikke jeg skulle ødelegge mine gullsjanser (slik jeg pleier å gjøre). Vi hadde egentlig bestemt oss for å gi oss for dagen. Simon gikk for å hente bilen og jeg ble liggende igjen i tilfelle det skulle komme noen. Det kom først en flokk. De var litt langt unna. Senere kom det en enslig gås. Den kom seilende og landet rett foran beina på meg. Jeg kasta opp lokket og skulle til å skyte, men jeg fikk ikke av sikringa. Den hadde blitt fastkjerva i grass og ulumskheter. Den gåsa berga livet sitt i dag.....


Beverjakt på Flisa 04.04.2011

Vi reiste ut forholdsvis tidlig og det hadde ikke kommet ut noen bevere enda - ihvertfall ingen som jeg hadde sett. Jeg satt slik at hytta lå rett på andre siden a elva. Vinden gikk også i fin retning. Det ble ikke lange ventingen på meg. Det tok drøyt en time tre kvarter så kom den første beveren ut. Den svømte en rundt i vannet en stund før den gikk opp på isen. Den satt slik at vannhullet den kom opp ifra var rett foran den. Derfor valgte jeg å holde igjen skuddet å vente til den gikk lengere inn. Istedenfor å gå lengere inn på isen, så hadde den visst bestemt seg for å ta en svømmetur. Heldigvis svømte den ikke lang. Beveren gikk opp på siden av hytta for å finne mer kvister. Jeg fyrte av et skudd. Den tok et skikkelig byks og selvfølgelig ut i vannet. Det jeg hadde prøvd å unngå. Det var ikke mer en et par plask også var det stille. Jeg tittet i kikkerten for å se hvor den ble av, men jeg så ingen ting. Strømmen hadde sikkert tatt den slik at den forsvant under isen og ble borte tenkte jeg. Men jeg raska da samen tinga mine og løp bort til bilen, kjørte rundt elva og løp som en tulling bort til beverhytta. Den lå og fløt ved iskanten. Noe som førte til at jeg fikk årets første bittelille bad. Beveren veide 16kg.


Beverjakt på Flisa 30.03.2011

Dagen før hadde jeg vært ute, men da hadde beveren kommet ut etter at den hadde blitt mørkt. Derfor fikk den gå for denne gang. Denne dagen reiste jeg ut slik at jeg satt klar til det var skumt ute. Jeg satt på andre siden av elva slik at hytta beverhytta var rett foran meg. Det ble en lang kveld, og det begynte å bli litt mørkt, men fortsatt slik at det var greit å se i kikkerten. Bveren var ikke å se og tålmodigheten min holdt på å ta slutt, men jeg bestemte meg for å sitte litt til. Det var jammen bra. Ikke lenge etterpå hørt jeg bevergnag borte ved hytta. Jeg så raskt i kikkerten. Der satt beveren ved elvekanten å gnagde. Jeg skøyt og der ble den liggende. Beveren veide 22.1 kg.


Bilde fra posten min samme kveld beveren kom ut. Hytta ligger til venstre for bildet.


 

                                                       

Åfjord 16.08.2010. Den første reven min.

Det var tidlig en morgene vi skulle ut å lokke på rådyr i Åfjord. På veg til jakt fikk vi se en rev som dreiv å fanget mus på et jorde. Her hadde vi ikke spurt noen grunneier enda, så vi reiste til nærmeste hus å spurte om det var deres jorde. Det var det heldigvis og vi fikk tilatels til å skyte reven. Vi gikk inn i skogen som gikk langs med jordet. Mellom jordet og skogen var det et kvistkjerr og ganske høyt med gras. Vi grieid å få snikt oss dit. Jeg la meg ned og siktet. Simon hadde børsa klar i tilfelle jeg skulle bomme. Jeg traff den midt i hodet og den døde momentant.Gåsejakt i Åfjord  august 2010.

Vi reiste ut tidlig på morgenen før det ble lyst. Vi hadde fått låne noen blinds som vi pakka full av gras. Lokkegjessene ble satt på plass også ble det soving til det begynte å lysne. Da begynte Simon å lokke litt. Man kunne høre når gåseflokken kom, men det var ikke bestandig de landet. Det var et par ganger de landet. Da kastet vi opp lokket på blindsen og skøyt. Jeg skal nå ikke skryte på meg at jeg traff noen. Sannsynligheten er stor for at det var simon som traff de fleste, eller aller helst alle. En gang så satt det seg en gåseflokk veldig nærme! Jeg kunne skimte gjennom blindsen at det satt en gås forran den nærmeste lokkegåsa. Det er nesten oppå blindsen min! (Jeg lå til høyre på bilet nedenfor). Det var en sikker 100% sjanse. Kanskje til og med for meg! Men selvfølgelig skulle jeg greie å ødelegge den sjansen. Jeg hadde tatt med meg rifla i tilfelle vi skulle se noen rev på morgenkvisten. Derfor i steden for å rive fram hagla, så greide jeg å ta feil børse! Fader altså! Men det ble da gås den dagen alika vel.Beverjakt Åsnes mai 2010

All isen hadde  smelta bort og vannet var åpent. Derfor skulle vi denne gangen prøve å jakte bever fra kano. Siden vi ikke hadde noen kano selv, så stakk vi til Dæsbækken Villmarkssenter å lånte en. Senere på kvelden skulle vi til å legge ut kanoen, og da så vi en bever som dreiv å svømt langs land. Vi bestemte oss for å snike på den og håpe på at den gikk på land. Ikke så lenge etter tasset den opp og jeg fikk mulighet til å skyte. Her fikk jeg låne rifla til Simon. Det var tung å holde i! Bra det var en stokk i nærheten som jeg kunne bruke til støtte. Jeg traff beveren, vi plukket den opp og la ut kanoen i elva for titte litt.

Åsnes Finnskog, april 2010. Første gang på beverjakt og første bever!

Dette var første gangen jeg var med på beverjakt. Da jeg kjøpte kort ble jeg fortalt at det holdt

til en bever i en bekk borte ved en bonde på Finnskogen. Den hadde demt opp og felt en masse fin bjørk som bonden ikke var helt begeistra for. Jeg reiste dit samme dag og så at det hadde vært aktivitet der før, men jeg så ingen tegn til liv enda. Det var ikke noe hull i isen. Den hadde også en hytte ved dammen der. Et par dager sener kom Simon. Så reiste vi opp dit igjen for å se om noe mer hadde skjedd. Det hadde det blitt. Det var et lite hul i isen, og det var masse beiting ved kanten. Vi reiste tilbake senere på kvelden.

Vi satt oss ved det eneste hullet som var i isen og håpet den skulle dukke opp fort. Vi ble sittende mange timer før det i det hele tatt skjedde noe. Det begynte å bli mørkt og jeg begynte egentlig å bli litt lei. Kaldt var det også. Men plutselig ut av skummringen stakk det et hode opp fra vannet. Den svømte mye rundt og den nølte fælt med å gå opp på land. Det begynte også å bli litt mørkt. Etterhvert tok den den turen opp på land og jeg fikk til slutt skutt den med hagla. Den datt selvfølgelig ned i vannet og jeg trodde den ble dratt bort med strømmen. Etter litt om og men så fant vi den. Jippi, så glad jeg var. Min første bever. Den veide 15 kg. Etterpå fikk vi kveldsmat og varmt å drikke av en takknemlig bonde.Skabbrev på Flisa 30.03.2010. 

Egentlig så var Simon og jeg på veg hjem fra beverjakt. Vi gikk å prata om at vi måtte lokke rev en dag, og her passa det fint å prøve å lokke. Rett etter at han sa det fikk jeg se en rev som løp over jordet og mot oss. Den ensa ingen ting når Simon prøvde å rope på den. Når reven hadde kommet fram til enden av jordet skulle den prøve å komme seg gjennom sauenettingne, men det virka ikke som om det skjønte bære av noen ting. Den ble løpende litt fram og tilbake langs med gjerdet og litt tilbake igjen. Jeg hadde bare med meg hagle, og det var for langt for meg å skyte. Simon hadde med seg rifla så han prøvde å skyte den. Han fikk skutt skabbreven litt høyt i bogen med v-max. Den reven var ikke mye fin. Bra den fikk slippe mer pining.


Medlem av:

 Nina Bråten Slettum 

Bruliveien 12

7170 ÅFJORD

Trøndelag 

TLF: +47 40493403

Mail: nina.b.slettum@hotmail.com