Hjortevilt

Kennel                                                                 Godkjent i FCI og NKK 2012

FLOBERGKROKEN

Cavalier king charles spaniel & border terrierHjorteviltjakt


Oppsummering fra rådyrjakta 2015:

Jeg har fått skutt totalt fire dyr. Tre av dem er skutt for i los blandingshunden Tobias (på bildene).


20.08.2015. Helgas bukkejakt i Åfjord ga uttelling! Beaglen "Mira" måtte være behjelpelig med å finne bukken. Etter skuddet så ble dyret søkk borte for meg. Heldigvis lå bukken bare 25m unna skuddplass. Det var bare jeg som ikke klarte å finne den i kjerret. Skuddet var plassert fint i bogen. Det ble en liten 6 tagger.

Rådyrjakt 2014 kort oppsummert i bilder nedenfor:

15.12.13. Rådyrjakt i Åfjord.  Mange dyr har passert posten min uten at jeg har fått skikkelig skuddsjangs, eller så har de rett og slett lurt seg unna. Men i dag klaffet det! Jeg satt med hagla på en fin og oversiktlig post nedenfor et berg, med utsikt over ei lita myr. Den var Tobias - hunden til samboeren min som ble brukt på dette drevet. På slutten av drevet begynte det å bli temmelig kaldt og ufyselig. Losen hadde også vært rolig en stund. Det skal ikke så mye til for at tålmodigheten min tar slutt. Derfor sendte jeg en sms til Simon om vi kanskje skulle gi oss for dagen. Jeg fikk heldigvis beskjed om at vi skulle sitte litt til. Rett etterpå fant Tobias rådyr. Losen gikk fint og bikkja serverte bukken rett i fanget mitt. Flink hund og bra jeg satt litt til! ;)

Dagens fangst sammen med blandingshunden Tobias - Vet ikke helt hva han prøver å fortelle meg på bildet til høyre!?Rådyrjakt i Åfjord desember 2012Rådyrjakt i Åfjord desember 2012. Robin med geita og jeg med kjeet.
Rådyrjakt i Åfjord 2011


Jaktlaget denne dagen. Erlend Rømma var hundefører.


Elgjakt på Furuseth 2010

Bakgårdselgen.

På Furuseth gård hvor vi leier hus har utleierne område med elgjakt. Hvert år spares det igjen noen elg som huseierne jakter på selv. Vi fikk også lov til å være med å jakte her. Det har gått med en del timer oppi skogen her!

På en av dagene var vi bare tre stk, Simon, meg og en til som hadde en Jämthund, Dagfinn. Denne dagen hadde vi bestemt at vi skulle prøve litt høyt opp mot fjellet, på Horta. Postene ble satt ut og hunden slipt. Etter en stund ble det los. Hogna hadde tatt ut en elg. Det fortsatte nedover mot dalen i ganglos. Etterhvert forsto vi hvor dette kom til å ende. Vi tok bilen nedover for å kjappe oss før hunden dro over riksvegen. Da vi kom ned hadde Hogna allerede gått over vegen. Ut i fra sporene så vi at hun fortsatt hadde los på en elg. I begynnelsen hørte vi ingen ting. Dagfinn slapp av oss og kjørte langs med veien for å passe på at hunden ikke skulle passere der igjen eller bli påkjørt. Jeg ble plassert på post mens Simon smøyg etter losen som vi etterhvert fikk høre. Nå sto Hogna i fin los i en liten skogtapp ca. 100 meter ifra huset vårt. Enden på visa var at dyret ble skutt av Simon og den første elgen for Hogna datt i dag! Det var ikke så langt å dra hjem elgen heller :) Elgen var en fin kukalv. På bilde er det skytter og Dagfinn sin hund Hogna med sin første elg. Min første elg.

Sent denne vinteren fikk også jeg skutt elg. Min første elg! Vi var egentlig ikke på jakt engang. Det var ei helg vi hadde bestemt oss for å ta det rolig å ikke jakte. Men slik skulle det nå ikke gå. Vi dreiv med våres vanlige syssler, og så banka det på døra. Det var en fyr som jakta på naboterrenget som sto i døra. Han fortalte at bikkja hans hadde gått over på Furuseth sitt tærreng og sto antageligvis i los der en plass. Han lurte på om han kunne kjøre opp å hente hunden sin. Da ville vi bli med i tilfelle det var et ungdyr der da vi hadde igjen det på kvota. Simon og jeg satte oss i bilen hans og kjørte oppover lia. Ut i fra peileren så var hunden i nærheten av toppen til Horta. Vi fulgte med på peileren mens vi kjørte oppover. Når vi hadde kommet opp til snaua kunne vi se elgen og hunden, som svart mot hvitt oppå toppen. Det var tøft det! Vi bestemte oss for å kjøre litt til slik at bilen kom bak en bakke så elgen ikke så at vi gikk ut av bilen. Vi begynte å snike oss mot den alle tre. Nå var det bare ca 250 meter igjen til dyret og vi begynner å få en mistanke om at det var et ungdyr. Men plutselig legger det på sprang rundt Horta med elghunden etter seg. Vi gikk tilbake mot toppen for å se om vi fikk inn hunden på peileren. Da kunne vi se at de hadde beveget seg 900 meter lengere bort, men var delvis på veg mot oss igjen. Det ble stålos nedi bakken og vi begynte å snike oss inn på dyret. Dyret beveget seg langs med høydedraget hvor skogbeltet gikk. Vi trodde at det skulle fortsette langs det. Derfor smøyg Simon og jeg alene og litt i forkant av der hvor vi håpet dyret ville komme. Så kom dyret fram fra skogkrattet i ganglos. Det var et ungdyr, så nå var det bare å få fin skuddvinkel. Elgen ble stående i fin stålos og jeg ventet bare på å få breisida til og på at hunden skulle gå litt til sides. Jeg fikk skutt elgen litt høyt i bogen. Den datt rett ned og hunden var rett på elgen og begynte å ragge. Det var morro å få skutt den første elgen i stålos.Rådyrjakt i Åfjord 2010

23.12.2010. Siste innspurt før jul!

Etter en lang jaktdag hvor flere andre på jaktlaget hadde fått skutt, men ikke vi, så bestemte vi oss for å ta det aller siste drevet før jul. Det var ei lita skogstipe som lå mellom havet og vegen. Hege (søskenbarnet til Simon) og jeg skulle være drivere, mens Simon og Robert posterte ved et jorde. Det var ikke lange biten å gå, men jammen meg hoppet det ikke ut et rådyr fra skogen og ut på jordet. Simon fikk plystret på det og stoppet det slik at han fikk skutt. Det var ei geit. Da kunne det endelig bli jul!


Jenter på post 19.12.2010.

Denne gangen jaktet Simon, Hege og jeg sammen med Sissel, Jan Arne. Det ble her også postert rundt et berg i Åfjord. Hege satt sammen med meg på post. Vi ble sittende nedi en dal slik at vi så opp mot fjellet. Der var en liten post, men det kom mange dyr. Problemet var bare det at dem rakk å løpe ut fra skogen og over på andre siden før man rakk å stoppe dem. Jeg liker at dyret står helt rolig eller går sakte slik at jeg føler meg sikker før jeg skyter. Losen går så og si hele tiden. Og det er alltid like spennede når man høre den nærme seg!

Til slutt kommer det ei geit russlende inn på feltet vårt. Litt etterpå kommer det et kje. Jeg plystra litt forsiktig på det slik at det sto helt rolig å tittet opp. Da fikk jeg skutt og det datt momentant. Geita blir stående å skrike på kjeet sitt rett ved skogkanten. Men jeg valgte å ikke skyte geita. Det gikk videre inn i skogen. Like etterpå kom det fram en elg som sto i kanten av skogen. Den sto bare der å titta og brydde seg ikke så mye om noe av det om hadde skjedd. Den russlet bare avgårde igjen. Det var et lite bukkekje som datt.


Hege (t.v) og meg (t.h) med rådyret som datt på jenteposten       .


  Jakt på Lauvøy 17.12.2010.

I dag skulle Ole, Eirik, Simon og jeg jakte på Lauvøya. Og selvfølgelig Tobias! Her er området preget av små skogtapper omringet av jorder og dyrka mark. Allerede før vi kom oss på post kunne vi se et rådyr som løp langs skogkanten. Simon gikk med Tobias, mens vi Ole og Eirik posterte langs med skogkanten. Jeg posterte på andre siden av et jorde i tilfelle det skulle løpe over dyr. Hunden ble slept og det ble los så og si med en gang. Det var mange ganger jeg trodde dyrene skulle løpe over og til meg, men de fortsatte inover i skogen. Men plutselig kom det to stk. over jordet. Det var ei geit og et kje. Det var godt med mellomrom mellom dem. Jeg ropte på det og skøyt på det bakerste. Det fortsatte inn i skogen som var rett ved. Jeg hadde ingen radio da, så jeg ringte Simon tvert og sa at jeg hade skadeskutt! Jeg fikk beskjed om å vente til han kom ned så kunne han sjekke skuddplassen. Det blåste fælt, så nesten alt av blodspor på jordet var borte. Man kunne skimte sporene i snøen så vidt. Detta kunne da ikke gått bra! Vi gikk bort til skogkanten og rett innenfor lå det dødt. Skuddet var dødelig og det hadde ikke løpt langt. Jeg hadde bare ikke sett det. Heldigvis! Vi målte opp avstanden med GPSen fra skuddplassen til posten. Det var 40 meter. Jeg hadde feilberegnet litt kan man si. Det var et bukkekje som ble felt nå.Fort gjort 06.11.2010.

Igjen jakt i Åfjord! Her jaktet vi på nesten samme plassen hvor jeg skøyt bukken under bukkejakta. Det var Simon med Tobias, Øyvind og jeg som jakta. Øyvind hadde hagle og posterte litt lengere ned mor ei skogstripe. Jeg satt litt oppe i bergkanten og hadde oversikt over ei myr. Nesten med en gang jeg hadde rigga meg på plass på posten min kom det russlende et rådyr på kanten av myra. Jeg plystra på det og skøyt. Det datt ei geit og det var det :)

Bastbukk i november?

En bukk jeg skøyt 1. november hadde bast. Skal den ha det på denne tida på året da?

Simon og jeg tok oss en kveldstur. Og vi hadde bestemt oss for å snike oss på noen rådyr

som gikk langs med skogkanten på en åker. Der sto det noen dyr, og jeg skøyt bukken for

å spare noen av geitene. Skuddet gikk litt langt ned og på skrått i bogen så det kom ut i vomma,

men den datt rett ned alikavel :)Bukkejakt i Åfjord 2010


Her var Simon og jeg på bukkejakt. Og nå var det endelig min tur til å prøve å få skyte en bukk. Vi dro ut tidlig på morgenen for å kikke litt langs med skogkanten ved kysten. Det var veldig åpent her og lett å få øye på det som eventuelt skulle være av dyr. Etter en del trasking rundt i terrenget fikk vi øye på et rådyr et stykke borte. Gjennom kikkerten kunne vi se ei geit, men etter litt leting med kikkerten så fant vi bukken. Den lå på et berg. Vi bestemte oss for å snike på den. Vi greide å snike oss inn på ca. 80 meter for vi la oss ned. Jeg brukte litt tid på å finne rett og stødig skytestilling. Og i mens begynte bukken å bevege på seg. Da ropte Simon litt slik at den stoppa opp og titta på oss. Da fikk jeg skutt et skudd. Bukken løp noen meter før den forsvant ned i kjerret ved siden av berget. Jeg fikk hjerte i halsen og tenkte at nå har jeg greid å skadeskyte! Vi venta litt før vi gikk ned å sjekka plassen og Simon sa at jeg måtte se etter blod ved berghylla mens han sjekka litt lengere bort. Han sier at han ikke finner noe. Jeg russler oppgitt bort til han. Der står han med et lurt glis og jeg ser bukken ligge foran han. Simon hadde brukt kikkert og sett at jeg hadde truffet, men han ville bare lure meg litt. Luringen!

  

Førstegangsjeger på jakt

Rett før jul var vi i Åfjord på rådyrjakt. Jeg hadde nettopp tatt jegerprøva og skulle få være med på jakt med en lånt hagle. De første dagene var jeg med Simon som gikk med bikkja. Men etter det fikk jeg sitte på post alene. Det var da jeg endelig skulle få skyte mitt første rådyr. Vi jakta i et område i nærheten av kysten som var preget av mye berg og bjørkebelter nede i dalene. Vi var fem- seks mann som hadde postert slik at vi satt rundt et berg. Det ble også brukt hund. Det var Tobias som ble brukt. Man kunne høre losen gå nesten hele tiden. Simon fikk først skutt et dyr. Senere bestemte vi oss for å gå av post og Simon skulle møte meg ved posten min slik at vi kunne gå ned sammen. Jeg var ikke så fryktelig godt kjent i området enda. Da jeg snudde meg og egentlig skulle ta ut patronene så jeg et rådyr som sto ca. 20 meter unna meg. Jeg så også at Simon var på veg mot meg fra den andre retningen. Jeg bestemte meg raskt for å prøve å skyte og brukte lang tid på å sikte. Det var egentlig litt rart at det ikke sprang vekk så fælt som jeg sommlet. Men det sto bare å stirret på meg. Flaks for meg. Jeg avfyrte et skudd, så løp det litt. Derfor skøyt jeg et til og det datt. Da jeg tok ned hagla kom skjelven i beina! Jeg tror jeg hoppa av glede da Simon kom fram. Han hadde trodd at jeg dreiv å sikta på non kråker som jeg hadde sikklet på tidligere på dagen og ble nok litt overrasket da det lå et rådyr der. Dette var jammen meg stas! :)

Medlem av:

 Nina Bråten Slettum 

Bruliveien 12

7170 ÅFJORD

Trøndelag 

TLF: +47 40493403

Mail: nina.b.slettum@hotmail.com