Wilma

Kennel                                                                 Godkjent i FCI og NKK 2012

FLOBERGKROKEN

Cavalier king charles spaniel & border terrier


Wilma Av Aumset

Rase: Cavalier king charles spaniel

Oppdretter: Anita Vestgård, Aumet Kennel på Tynset.

Regnr: NO57989/09

Født: 04.10.09


Valper: To valpekull etter seg. Valpenes navn:

  • Flobergkrokens Aura, Alfa, Avi, Ayla
  • Flobergkrokens Bella, Buff


For bilder av Wilma, trykk her.....

For bilder av A kull, trykk her...

For bilder av B kull, trykk her...Meritter:

1 x 1. premie, 1 x excellent, bronsemerke i LP, 3 premie LP klasse 1. 3. mestvinnende cavalier i Norge 2013 i LP.


Helse:

  • Øyenlyst U.A 07.10.2011. Gjøvik
  • Hjerte- og kneleddsundersøkt U.A 16.09.2011, Hamar.
  • Hjerteundersøkt U.A 30.10.2012, Hamar
  • Fjernet tonsillitter/mandler 2013, Norges veterinærhøgskole
  • Helsesjekket med hjerteundersøkelse U.A 27.01.14, Inderøy Dyreklinikk.
  • Hjerte - og kneleddsundersøkt  U.A 04.07.2014, Inderøy Dyreklinikk.

Stamtavle


Turglad sofagris!

Wilma er vel som cavalierer flest. Hu krøller seg gladelig sammen i sofaen, men elsker også lange turer i skog og mark. Denne lille tispa her med bedårende øyne og bløt fin pels viser seg å være en hardfør turkamerat. Hun fungerer også som ei god "varmeflaske" i senga en gang i blant. Men det er bare når matfar ikke er hjemme, for da er det ikke lov å være i senga. Det er noe Wilma faktisk har lært seg å respekterer. Det hender ofte hun står ved senga å titter på oss med store øyne og ber om å få komme opp. Det er sjeldent hun hopper opp da, men når jeg er alene så veit hun at det bare er å hoppe rett opp og legge seg godt til rette. Da er det ingen "slemme" matfar som dytter hun ned. Wilma veit hvordan hun skal klare å sjarmere matmor slik at hun får viljen sin ; )

 

Positiv, glad og sosial

Det som er så fint er at Wilma elsker alt og alle, både mennesker og (nesten alle) andre hunder. Den eneste ulempen med at hun er så overveldende entusiastisk for andre er at hun for kan få seg en smekk av andre hunder som ikke er like begeistra for at hun kommer løpende rett mot. Det er heller ikke alle andre hunder som er like begeistra for at hun er litt vel innpåsliten til tider, eller at hun mangler litt respekt for andres matskål. Det å putte hodet sitt i andres matskål når dem spiser er kanskje ikke så smart bestandig! Hun burde lære seg at verden ikke er like rosenrød som hun gjerne vil ha den til....

Ellers så er Wilma ikke så glad i å være hjemme alene. Aller helst så har hun lyst til å være med over alt - gjerne med på do også!. Og får hun ikke bli med inn, så ligger hun utenfor å venter på meg. Det er ikke noe problem å reise bort når hu ligger i buret sitt når vi reiser. Da ligger hun bare der å venter forhåpningsfult på at vi snart kommer tilbake. Men blir hun igjen inne mens vi stikker ut eller f.eks ned i kjelleren så begynner hun straks å lete. Wilma har også fått seg en fast utkikkspost i vinduskarmen! Her liker hun å ligge og følge med på hva som evnt. skjer ute. Det hender også at hun gjerne sier ifra at det kommer noen. Heldigvis er det ikke intens bjeffing. Hun må jo bare si ifra at her kommer det noen...

 

Wilma er fryktelig lett å gire opp, men heldigvis like lett å "slå av". Under lek kan hun noen ganger høres ut som er skikkelig folkevond bikkje slik som hun knurrer og snerrer. Hun blir bare litt vell gira, og spesielt når hun leker med pipeleker! Den leka må bare drepes! Men hun rører aldri fingrer eller biter hardt. Så man trenger ikke være redd for å bli fingerløs. Det høres bare litt voldsomt ut. På innsiden er hun en fryktelig myk og bedagelig hund. Her finnes det neimen ikke mye vondt! Hun er veldig glad i unger. Helst de som har bikka et par år og eldre. Der er det masse lek som venter! Men de aller minste, slik som små babyer, det skjønenr hun ikke helt hva er for noe. Derfor prøver hun å unngå dem ved å gå rundt eller vike blikket og hodet unna.

 

Wilma sier aldri "Nei, takk" til en real omgang lek sammen med folk eller andre hunder. Hun sier egentlig sjeldent nei til noe, enten det er lek, kos, trening eller en lat dag i sofaen.Medlem av:

 Nina Bråten Slettum 

Bruliveien 12

7170 ÅFJORD

Trøndelag 

TLF: +47 40493403

Mail: nina.b.slettum@hotmail.com