Blogg

Kennel                                                                 Godkjent i FCI og NKK 2012

FLOBERGKROKEN

Cavalier king charles spaniel & border terrierDiverse hverdagssysler


22.05.2014. Luna var med på jobb igjen. Denne dagen skulle det plantes juletrær på et forsøksfelt. Her har hun nettopp fått nappet pelsen sin. Nå ser hun ikke så shabby ut! :D

Luna i plantefeltet


21.05.2014. Jeg klarer tydeligvis aldri å slutte å studere! For å lære litt mer driver jeg å ta ulike skogfag på Høgskolen i Hedmark, Evenstad. Siden det er litt langt å reise helt fra Mosvik til Østerdalen, så tar jeg feltarbeidet på egenhånd. Her er bilder fraet av feltarbeidene i faget "skogskjøtsel". Tok med meg Wilma for selskap ute i skogen. Wilma synes sikkert det er helt ok å få litt barnefri :)


30.04.2014 Liten spasertur i Trongsundet med Ebba, Luna, Wilma og Alfa. Etter å ha sitti å poda i to dager (se avsnittet lengre ned), så var det greit å

få strekt litt på beina.

Ebba klarte ikke sitte mer - ville hilse på fotografen ;)

29 - 30.04.14 Poding av gran på Skjerdingstad. Luna fikk bli med disse dagene.

 Ferdig podet gran!

Luna følger med at ting går riktig for seg

Hmmm... Ei som har sovna på post!
GOD PÅSKE!

.09.04.14. Bilder fra en liten spasertur i dag mot grendahuset i Trongsundet med Wilma. Hestehoven begynner å synes godt langs vegkanten nå. Nå er det vååår!

 10.03.2014. To gode venner. Ebba og Luna har krølla seg sammen på puta i sofaen. Disse to er som knoll og tott!

07-09 mars 2014.  Tur til Tynset

Denne helga bars det til Tynset for å pare Wilma Av Aumset med Hazelcoats Thurner. Paringen ble vellykket så nå er det bare å krysse fingrene for at hun tar seg slik at det blir cavalier king sharles spaniel valper om to mnd tid (Se "planlagt paringer", eller klikk her). Samtidig fikk Wilma hilst på sin mor Tatansjas Ayla :)

Tatanjas Ayla til venstre og Wilma til høgre.

02.02.14. Ut å pilke på isen i Trongsundet igjen. I dag fikk Ebba bli med.Utover dagen ble hun sliten og kald av å løpe rundt i høygir. Hun balla seg fint til på liggeunderlaget. Frøkna kan det å ta seg til rette.  Og jeg fikk en svæær torsk! Men med god hjelp fra Simon til å dra den opp. Forsøket på å få den opp uten hansker var ikke så godt. Fiskesena ble fort litt skarp i henda. Vi fikk den opp!26.01.14 Ut å pilke i finværet!

Sola titter fram til dalen i Trongsundet. Fin dag å være ute å pilke. Alle seks bikkjene fikk være med å løpe fra seg.

 Ebba var bløt og kald på labbene. Skulle ta henne opp på fanget for å varme henne litt. Hun hadde andre planer og klatret heller opp på ryggen til matmor og satte seg til rette der.

 Wilma er over snittet ivrig på å holde vakt over fisken uansett størrelse.

11.01.14. No fox today! Vi har vært ute å tittet etter rev i dag, men bare tomme hi. Nå trøster vi oss på sofaen med programmet ut i naturen.
28.12.13. Ut å trimme bort litt juleflesk på Arnevikmarka i Åfjord - både for folk og bikkjer!

Wilma vill så gjerne ha den pinnen uttpå isen!         Isen var nok litt skummel. Best å trekke seg tilbake!                      I følge med Tobias går det greit.

Det er ikke så dypt her i elva, men matmor passer  alikevel på i tilfelle noen                        Hele lurvegjengen på tur. Svigermor sin hund Kira (t.v), av rasen

skulle gå igjennom isen ja!                                                                                                       silky terrier fikk også være med. Kira er vel 12 år.25.12.13. 1. JULEDAG - avlapping og daffing. Gjøre minst mulig på mest mulig tid! Vi overnattet hos besteforeldrene til Simon i Åfjord.

denne dagen har vi hygget oss med julefrokost. Utover dagen ble det tv-titting og julerestemiddagspising :) Hunden til Simon, Tobias (t.v) og min

Wilma (t.h) fikk overnatte sammen med oss. De andre fire i hundeflokken var hos svigermor.

24.12.13 JULEAFTEN. Vi feiret jul i Åfjord.

Pointeren Taiga (Simon sin hund) er vel slik som pointere flest - elsker å sitte/ligge på noe mykt og elsker oppmerksomhet. Taiga har funnet ut at det er supert å sitte på Marthe! Der er det også masse kos å få! Og det er jo selveste juleaften, så det skulle bare mangle at noen ofret seg som sittepute  ;)
Sasha har fått julegave hun også <3

20.12.13. Simon og jeg har vært på Flisa hos min mor i et par dager. Hundene Wilma og Ebba fikk være med, mens resten passet min svigermor. Da fikk vi anleding til et lite "slektstreff". Her er mor Wilma Av Aumset med to av sine valper som ble født 03.november 2012. I midten er Flobergkrokens Alfa som bor hos min mor Margrete. Til høyre er Flobergkrokens Aura som er i fôrvertavtale hos min tante Wiviann. Ser nesten ut som at de to "småtrolla" har vokst i fra sin mor! For å lese mer om disse hundene kan du gå på deres egene side under fanen "Hundene".


20.06.13. Flobergkrokens Alfa begynner å bli stor og fin jente : D


19.07.13. Sasha, min tidligere hund som nå bor hos min samboers tante. Her er vi på en liten luftetur i Åfjord. Hun bærer båndet sitt <3

15.06.13. Denne perioden var jeg på Flisa hos min mor. Og det var helt tilfelig at jeg fikk se informasjon dette kurset "Kynologi" gjennom nettsiden til NKK. Kurset skulle holdes på Hamar og det var to dager før  påmeldingsfristen gikk ut. Jeg hadde ingen anelse om hva det var for noe, men var litt nysgerrrig. Det er jo alltid artig å lære mer om hund! Derfor ringte jeg arrangøren.  Kurset handlet om hundens anatomi og bevegelse. Det var også en del om genetikk. Dette måtte jeg være med på! Og heldigvis var det plass. De førset dagene hadde vi teori. Siste dagen skulle vi, altså deltagerne være utstillingsdommere for hverandre. Vi skulle bedømme hundene. Jeg hadde med meg border terrieren Luna. Hun er ingen "utstillingshund". I forholdt til rasestandarden så er hun nok for spinkel bygget, men det er ikke et "skrytekurs". Jeg tok med Luna fordi jeg syntes det hadde vært artig å høre andres meninger uten å tenke på rasastandarden. Ingen av deltagerne kjente nemlig til rasen noe særlig. Ellers gikk kurset mye på hvordan man som utstillingsdommer skal bedømme hundene ut i fra eksteriør og helse. Et veldig flott kurs som ga meg mer innblikk i MYE som jeg ikke har tenkt over før. På bildet til til venstre ser man Luna som slapper av i buret sitt under teoriundervisningen. Hun sovnet i timen ;)


05.06.13. Undervis på sykkelturen fikk hundene Luna (t.v) og Ebba (t.h) en dukkert i Flisaelva ved Ferder på Flisa. Det var så fryktelig varmt vær i dag,

Wilma fikk ikke bli med. Hun er ikke så begeistret for varmen.

 25.05.13. Luna og Ebba og jeg på sykkeltur langs Glomma på Flisa. Været var supert og det var kjempefin himmel, så jeg gjorde et forsøk på å få til et bilde.

19.05.13. Simon, jeg og alle seks bikkjene tok en topptur til "Tuva" i Åfjord. Det var bildene som jeg fant på mobilen min etter tueren.

Det ble terrierposering men Ebba og Luna på bildet til venstre og en sliten Ebba på bildet til høgre. Det dukker sikkert på flere bilder under albumet "turbilder"

etter hvert.

17.05.13. NASJONALDAGEN og vi stikker på fisketur! Den heldige som fikk være med i dag var Ebba. Det var en varm og flott dag i Åfjord.

5. mai 2013. Wilma og jeg reiste til Flisa for å besøke min mor Margrete og voffsen  Alfa. Her er Wilma og datter Alfa i farta ute og leker med ball.


30.april.2013. Wilma, Ebba og Luna er klare for sykkeltur i Åsvang! Nå er tiden inne for litt kondisjonstrening av bikkjene (ikke meg selv).

Fin og avslappende tur for meg med smågodt i lomma, men litt mer slitsomt for bikkjene som måtte dra meg og sykkelen i to timer ;)


22. april 2013. Her er hele bikkjeflokken samlet! Wilma, Ebba, Luna, Taiga, Tobias og Tyri. De er med Simon og meg på jobb.  Her var vi lærere v/Jønsberg vgs med overnatting på Kynndammen. Vi var på beverjakt og bikkjene kunne ikke være hjemme alene. Derfor fikk de være med. Tror de synes det var helt ok  å få bli med. Mye kos og frisk solørluft ;)21. april 2013. Det er mye vann i Flisaelva hjemme hos min mor i Flobergskroken (det er her kennelnavnet har sitt opphav fra). Her er elva oppdemmet pga ismengder. Alfa, Margrete og min bror Vidar ble evakuert fra huset. Margrete og voffsen fikk overnatting på hotell. Vidar bodde noen dager hos pappa, Tom. Heldigvis holdt verken som ble bygget etter flommen i 1995 vannet ute denne gangen. Bildene er hentet fra Glomdalens artikkel: http://www.glomdalen.no/nyheter/article6614629.ece.13.april 2013. Besøk av valper fra Flobergkrokens første kull ettter Wilma og Yatzee. Her er Alfa og Aura sammen med mor Wilma. Aura er i fôrvertavtale hos min tante Wiviann og Alfa bor hos min mor Margrete. Alltid koselig å se dem igjen. Det ser det ut til at Wilma også synes. Det blir mye lek og herjing med disse på besøk.21.07.2012. Playtime på Flisa! Til venstre er Wilma Av Aumset som henter en tennisball og til høyre er Tula Av Aumset. Tula er et par måneder eldre en Wilma. Da jeg var å besøkte oppdretteren var Tula 6 uker. En kjempesøt og liten valp. Tula har svak grad av patellaluksasjon i ene kneet og kan derfor ikke brukes i avl. Derfor skulle oppdretteren selge henne. Jeg tipset en kamerat av mamma om hunden, og han kjøpte henne. Så da kan disse to møtes en gang i blant. Her koser

de seg ute på en herlig sommerdag med frisk solørluft!

03.06.12. Dette året jobbet jeg som fjøsnisse på Jønsberg vgs ved siden av pedagogikkstudiet på Hamar. I huset vi leide dette året hadde vi en forstue med egen "bikkjesofa" og for "Nina som skal hvile mellom fjøsstellene sofa". Her har jeg vært på morgenstellet i fjøset og tar meg en cowboystrekk mellom fjøsstellene. Bikkjene har også funnet ut at det er fint å sove her. Mens jeg sov så fant samboeren min, Simon, ut at det var artig å ta bilde av meg! Aldri fred å få.


Matmor har vært på harrytur i Sverige. Her er det to som er veldig klare for et "værsågod!"

Medlem av:

 Nina Bråten Slettum 

Bruliveien 12

7170 ÅFJORD

Trøndelag 

TLF: +47 40493403

Mail: nina.b.slettum@hotmail.com