Utstilling

Kennel                                                                 Godkjent i FCI og NKK 2012

FLOBERGKROKEN

Cavalier king charles spaniel & border terrier


Hundeutstilling

Hvorfor stille ut?


På hundeutstilling treffer man mennesker med samme interesser. For mange er  hundeutstilling en spennende hobby, både når det gjelder selve konkurransen og miljøet omkring. Her treffer man andre hundeeiere som man kan utveksle erfaringer med. Man får også sett andre hunder av sin egen rase og andre raser (NKK.no)Utstilling er også viktig for å forbedre hunderasene og at  rasene holder sin rasestandard. Det har de vært i mer en de 150 år man har arbeidet seriøst med hundeavl på den måten man kjenner det i dag. Utstilling bidrar også til at oppdretterne kan sikre seg at rasen utseendemessig og mentalt er inne i en positiv utvikling til glede for kommende generasjon med hunder. Hundeutstillinger er viktig for å bedømme resultatet av avlen. Godt konstruerte hunder vil kunne fungere langt bedre enn hunder som har dårlig konstruksjon. Mange skjelettproblemer og slitasjelidelser skyldes nemlig at hunden er for dårlig konstruert. Slike hunder vil svært ofte fungere dårlig i samfunnet (NKK.no). For alle godkjente raser er det en internasjonal standard.

Terminliste for utstilling


Utstilling er uten sammeligning den formen for hundesport som samler flest deltagere. De største utstillingene her i landet arrangeres av Norsk Kennel Klub og er åpne for alle godkjente raser. På mange av disse utstillingene deltar om lag 3000 hunder.


Gå til terminliste

Utstillingsresultater:

Norsk kennel klub sin utstilling i Vikingskipet/Hamar  18.10.2015:

Flobergkrokens Daim: Excellent

Flobergkrokens Chanti: Very Good

Flobergkrokens Calinka: Excellent, CK, Res.Cert

Skålafjellets Ebba: Excellent

16 og 17 august 2014. Norsk kennel klub og cavaler king charles sapniel sin utstilling i Oslo. 

I helga var jeg å stilte tispene Flobergkrokens Alfa -og Aura som jeg har satt ut på fôr. Dette er første kull av eget oppdrett. På lørdag uder Norsk kennel klub sin utstilling fikk Alfa Excellent med CK og Aura Excellent. På søndag under rase spesial til CKCS fikk Alfa Excellent med CK og Aura Excellent, CK, res.Cert og ble 4.best tispe. Veldig fornøyd med tanke på at dette var bikkjenes første utstilling. Supertakk til gode handlere, Iren og Knut som gikk med Alfa i ringen  Takk til Wiviann og Andreas som var med som selskap, sjåfør, bærere og fiksa overnatting. Jeg er superhappy over god kritikk på begge hundene :)

Letohallen 28.10.2012

Dommer Roberto Schill.


Luna: Correkt head. Enough long neck. Body + sholders should be stronger. Chest should be deper. Upright legs. In movment, crossing front legs. Good coat + temperament.


Very good.


Ebba: Correct head, well set ears. Very good top and underline. Corr. legs. Free movement. God coat + temperament.


Excellent, CK, CERT og BIM


Takk til Kristin Lillesveen som kunne være handler for Luna i dag.Vikingskipet, Hamar 13.10.12

Dommer: Kurt Nilsson


Ebba: Utmerket hode og uttrykk, utmerket hals, tilf (?) proposisjoner, bra brystparti, tilstrekkelig vinklet, utmerket ben og poter, meget gode bevegelser, ikke beste pels.


Excellent.


Luna: Noe bedre utfylt hode, god hals, tilf (?) proposisjoner, bra brystparti, tilstrekkelig vinklet, rør noen insta f (?), bra bak, noe stri pels.


Very good.
Letohallen 7.19.2012

Dommer: Maia Ceccarelli


Ebba sin kritikk: 2 1/2 år, korrekt bitt.  Rasetypisk hode og uttrykk. God front, god lengde og kropp, god størrelse, rygglinjen skulle vært med vinklet, god vinkel bak, fine bevegelser og korrekt hale. God pels, men litt kort.


Excellent, med CK.


Luna sin kritikk: 3 1/2 år, korrekt størrelse. Skulle vært med bred, skulle hatt bedre front, god størrelse, rygglinjen skulle vært rettere. God hale, trenger mer avstand i bevegelsene og rettere kropp. Ikke nok vinkler bak. Skulle hatt bedre pels.


Very  goodNesbyen 4 og 5.08.2012


Lørdag

Ebba sin kritikk: Feminin tispe, gos størrelse, velformet hode med god stopp, god uttrykk, korrekt bitt. Velvinklet for/ bak. Passe lengde og dybde på kropp. God benstr - poter. God tilliggende pels. Gode bevegelser og temperament. Dommer: Ingrid Borchorst.


Excellent, CK, res. CERT


Søndag

Ebba sin kritikk: Nice head shape, good length of neck. Level topline. Would like more terrier temperament. Moving close in front. Well side use (?). Dommer: Ross Delmar.


Excellent.

Letohallen 28.04.2012


Skålafjellet's Ebba fikk til kritikk: Feminin tik med bra proposisjoner. Bra hale - uttrykk og bitt. Bra hals. Velkroppet, men kort i brystkorgen og brystbenet. Rasetypiske vinkler - stri pels. Behøver trening og selvtillitt. Løse forbens bevegelser - bra bak. Dommer: Harto Stockmari.


Excellent, CK, res. CERT


Dogs4All på Lillestrøm, søndag 27. nov. 2011.

 

Dette var Ebba's første utstilling, og jeg synes hun var flink til å gå i ringen. Hun så på meg hele tiden og var lett å stille opp. Det å stå på bordet gikk også fint, helt til dommeren skulle se på tenner. Når dommeren skulle åpne opp munnen tok hun tak i skjegget og dro nedover. Det likte ikke Ebba i det hele tatt! Hun ble veldig skeptisk å prøvde å vri seg unna og begynte å vifte med labbene. Men litt hjelp til å holde henne så fikk dommeren sett på tennene.Kritikk: 20 months feminine bitch who responds well to her handler. Needs a bit of table training. Fraction short on leg for me. Good coat, teen expression. Not moving 100% behind today.  Dommer: Liz Cartlege.


Very good

 NKK's int. utstilling i Vikingskipet i Hamar

Søndag 9 oktober 2011

 Siden Wilma nettopp har blitt to år så stilter vi for første gang i åpen klasse. Det var 17 cavalierer i klassen denne dagen! Kritikken ble slik:

Bra størrelse, bra skalle. Kunne hatt noe kraftigere underkjeve. Bra hals og skuldre. Velutviklet kropp. Noe avfallende kryss og ringer halen for mye under bevegelse. Bra pels. Dommer her var Grete Bergendahl, Norge. Very goodDobbel utstilling på Vålerbanen/Solør 16 og 17 juli 2011

I år stilte Simon spetsen Tyri og jeg stilte Wilma. Dette var Tyri sin første utstilling. Slik gikk det denne helga:


Lørdag

Skulle ønske sekretærene kunne skrevet noe mer tydelig så det gikk ann å forstå kritikken. Men ut i fra det jeg greide å tyde så ble kritikken slik for Wilma: Bra helhet, velformet hode med bra uttrykk, bra ører + nakke, hals og bryst, bra kropp, noe ...(?).. i overlinjen, kunne bært halene noe bedre, bra bein og tasser.  Dommer var Åke Cronander. 


Very good på Wilma og på Tyri


Søndag Kritikk til Wilma: Excellent type med god balanse, utmerket hode og uttrykk, godt bryst og godt utviklet for alder, noe lav haleansettelse. Meget godt utviklet fram og bak. Meget god pels, meget god bevegelighet.


Excellent.  Tyri fikk også Excellent, men med CK.

 


NKK's Ustilling i Vikingskipet på Hamar 09.oktober 2010

I dag stilte Simon pointeren Taiga og jeg stilte Wilma. Vi var spesielt spent på hva kritikken på Taiga skulle bli da hu ikke har vært på utstilling før. Siden jeg skulle i ringen nesten på det tidspunktet Simon skulle inn så fikk jeg ikke sett så mye av hvordan det gikk med dem. Men jeg fikk tatt en kort titt før jeg måtte forte meg tilbake til min ring. Og jeg synes det så bra ut. I motsettning til hva det gjorde for meg! Nesten med en gang jeg kom ut i ringen så begynte Wilma med de rare anfallene sine som hun noen ganger får da hu blir stressa eller gira. Det høres ut som hun drar masse luft inn nesa. Det pleier som oftest å gi seg om man holder for nesa og lukker opp munnen slik at hu puster med den i steden for. Men ikke i dag! Det fortsatte gjennom hele runden og da jeg skulle løpe alene rett opp og ned. I tillegg så løper hu med hodet ned og krum rygg. Siden jeg ikke ville dra ho med med i båndet når hu begynt med detta "tulleriet" så fikk jeg ikke vist hunden på skikkelig måte. Kritikksjemaet hadde litt vanskelig skrift med mange forkortelser, men det var dette jeg greida å tyde ut av det og oversatt fra engelsk: Liten og kompakt tricolor, nice outline?, gode bein, beveger seg godt, godt oppgjort. Høy haleføring.  Dommer her var Diane Fry.


2.premieDet var Christen Lang som dømte pointere og kritiken til Taiga ble: God type, aning lavstilt. Kunne ønske noe mer karakrakteristisk hode. God hals og overlinje. Tilstrekkelig bryst for alder. Kunne ønske noe kraftigere benstamme. God bevegelighet, god pels og trivelig temperament.


2. premie

 


Trippel cavalierutstilling på Støren 27, 28 og 29.08.2010


Det er alltid like stas å reise på utstilling, og jeg er alltid like spent! Nå skal Simon og jeg til Støren Idrettspark på trippel Cavalier utstilling for å stille Wilma. Vi er som alltid like godt forberedt og planleggingen om hvor vi skal sove får man ta da man kommer fram. I tilfelle hadde vi tatt med en madrass som vi kunne sove på i bilen (Kangooen). Det gikk flott denne gangen. Rett over veien til Idrettsparken var det en rasteplass med fin plass for å lufte hunder og med toalett og servant. Alt man trenger til "campinglivet".


Fredag

Arrangeres av: Norsk Cavalierklubb. Dommeren var Christian Geelmyden og han ga denne kritikken: Passe stor, fine poroposisjoner, godt utviklet hode for alder, balanserte ører, mørke øyne som ønskes en aning større, vel utfylt snuteparti, bitt i utvikling, avfallende kryss, vel vinklet bak, men beveger seg likevel med ganske bra driv bak. Litt høy hale. Bra pels.


1. premie


Lørdag

Arrangeres av: Trønderlag Selskapshundklubb. Frank Kane var dommer og ga denne kritikken: 9 mnd gammel tricolor. Veldig fint hode og øyne. Utmerket temperament. Litt lang i kropp, halefeste er litt lavt. Runde bevegelser. Gode øyne. Trenger bare mer utvikling i kropp og pels. Har en lovende framtid.


2. premie


Søndag

Arrangeres av: Norsk Bearded Collie Klubb. Dommer: Eeva Rautala. Kritikk: Bra type og størrelse, bra hode, vakre øyne og bra ører. Ujevnt bitt. Bra hals. Trenger å utvikles i kropp. Fallende kryss, vel vinklet bak. Skulle ønske bedre ben. Meget bra gemytt.

 

2 premie.

 

I løpet av disse tre dagene så har jeg kort oppsummert hatt en flott tur, lært mer, møtt mange trivelige folk og fine hunder. Det var også koselig å se igjen Wilmas søster Vår og se hvordan hun har utviklet seg. Angående plasseringene så var de som forventet, men ikke som ønsket. Jeg har kost meg masse, og det er nok ikke siste gangen jeg er å se i ringen med Wilma. Prøver på igjen senere og håper på bedre lykke da. Her er et bilde (t.h) fra da Wilma og jeg var i ringen. Buksene mine ser jo kjemperene ut etter at Wima med bløte og møkkete labber har hoppa i fanget mitt og at jeg har stått på kne på det bløte underlaget! Satser på å stille i rene bukser neste gang!
Dobbel utstilling på Vålerbanen/Solør 24 og 25.06.2010


Lørdag

Wilma deltok i juniorklassen, og dette var min første utstilling etter valpeshowet.  Været var kjempeflott, sola varmet godt og alt var lagt opp til at dette skulle bli en flott dag på banen, sett bort i fra at formen min var helt elendig. Det ble litt sent på jentekveld dagen før.  Det gjorde at jeg tilbrakte mesteparten av ventetiden min i skyggen mellom to telt. Når min tid endelig var kommet for å gå inn i ringen følte jeg at dette kommer til å gå bra. Wilma gikk fint på plass, hadde god kontakt med meg, det var ingen hopping, draing eller tulling i båndet, hun sto fint uten å sette seg ned og tannfremvisingen gikk glatt. Men så må det jo alltid være noe. Jeg begynte plutselig å surre med hvor jeg skulle løpe, og i steden for å stoppe på matta der man skal vise hunden, så surra jeg meg likså godt utenfor. Men det gikk nå greit alikevel selv om det var litt småflaut. Kritikken ble slik fra dommer Mary Chantal: 9 måneder gammel tricolor tispe, har et ungdommelig helhetsintrykk, Expo head?, Level bite, cori body? Beveger seg litt tett bak og med høy haleføring. 2. premie.


Søndag

Det var Norsk Eurasier klubb som arrangerte utstillingen og dommer for cavalierene var Petrud Muntean. Vi fikk denne kritikken: tricolor, veldig mye svart på t-linjen, god størrelse, og proposisjoner, god pels, rasetypisk hode, litt spinkelt neseparti, god nakke, hevet t- linje, bra bryst og mage, god i front, litt rett i bakre del, fritt bevegelig, men har for høy haleføring. 2. premie.Valpeshow i Stangehallen 24.05.2010


Dette var den første utstillingen jeg deltok på. Gjett om jeg gruet meg og var spent på samme tid! Da jeg først hadde kommet inn i ringen sammen med Wilma (som også skulle stilles for første gang) så gikk alt greit. Jeg storkoste meg og dette var skikkelig gøy. Det var også spennende å snakke med forskjellige oppdrettere og se andre cavalierer. Dette kommer jeg garantert til å fortsette med! :)


Det var Leif Herman Wilberg som dømte i dag, og kritikken ble slik:

Passe stor, meget gode proposisjoner. Hodet har fin form på skalle, litt markerte trinn, fine øyne og ører. Tilstrekkelig kraftig snuteparti. Fin hals og overlinje. Normal vinkel og god kropp. Noe fallende kryss, lett utsving fra poter. Tilstrekkelig  fasthet, bra pels for alder. Har bra bevegelighet fra siden, nær bakben steg.


3. plass.

 


Medlem av:

 Nina Bråten Slettum 

Bruliveien 12

7170 ÅFJORD

Trøndelag 

TLF: +47 40493403

Mail: nina.b.slettum@hotmail.com